Jaunumi

22. augustā viesizrāde no Ukrainas "Tā visa ir viņa"

22. augustā Ģertrūdes ielas teātrī viesosies izrāde no Ukrainas. Iestudējums “Tā visa ir viņa” Vladas Belozorenko režijā būs skatāms ukraiņu valodā ar tulkojumu latviešu valodā. 

Izrādes "Tā visa ir viņa" varoņi ir māte un pusaudzis dēls. Pēc tēva nāves zēns aizvien vairāk laika pavada pie datora, kamēr māte cenšas izveidot kontaktu ar viņu. Pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem viņa ar izdomātu vārdu slepus reģistrējas sociālajā tīklā. Toffi un Torņa Krauklis, aiz kuru avatāriem slēpjas māte un dēls, kļūst tik tuvi viens otram, ka nespēj iedomāties, kā tālāk dzīvot. Tiešsaistes pasaulē atklātu sarunu un pastāvīgas sarakstes laiks paskrien nemanāmi. Bet reālajā pasaulē, kur nākas atgriezties, ik dienu problēmu starp viņiem kļūst vairāk. Vai māte un dēls spēs atjaunot uzticēšanos un mīlestību realitātē?

Līdztekus savam skatuves partnerim Oļegam Korkuško uz Ģertrūdes ielas teātra skatuves Andreja Ivanova lugā mātes lomu atveidos Rimma Zjubina, kura ir ne vien starptautiski atzīta ukraiņu teātra un kino aktrise, bet arī kopš 2014. gada aktīvi un nepagurstoši iestājas par Ukrainas suverenitāti un kā brīvprātīgā regulāri viesojas Donbasa reģionā. “Manā valstī ir ugunsgrēks. Un, kad ir ugunsgrēks, es nestāvu un neskatos, cik skaisti liesmo kaimiņu mājas jumts. Es daru visu, kas ir manos spēkos, lai to apturētu,” 24. februāra rītā atrodoties Kijivā, sarunā ar teātra producenti Jevgeņiju Šermeņevu saka Rimma Zjubina. Pēc izrādes Ģertrūdes ielas teātra skatītājiem būs iespēja pievienoties aktrisei un producentei uz sarunas turpinājumu.

Autors: Andrejs Ivanovs
Režisore: Vlada Belozorenko 
Lomās: Rimma Zjubina - mamma, Oļegs Korkuško - dēls
 
Viesizrādi organizē neatkarīgā producentu kompānija KATLZ RĪGA sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri.