Jaunumi

Paldies par kopā būšanu 2020. gadā!

2020. arī teātriem nav bijis ne ierasts, ne vienkāršs gads, tomēr esam priecīgi un lepni par visu, kas izdarīts. Gadu sākām ar spilgtu Vladislava Nastavševa pirmizrādi "Te sākas nakts" pēc kinorežisora Alēns Girodī romāna motīviem, kas guva gan dedzīgu skatītāju interesi, gan saņēma "Spēlmaņu nakts" nominācijas un balvu. Februārī sekoja darbs "Malkas ceļi" (radošā komanda: Andrejs Jarovojs, Rūdolfs Gediņš, Edgars Samītis un Rūdolfs Bekičs), par ko uzrakstīta virkne foršu recenziju. Martā sastopoties ar pirmo pauzi kultūras dzīvē, ar māksliniekiem meklējām radošus risinājumus, kā joprojām būt kopā ar skatītājiem, un tapa izrādes "Taņas dzimšanas diena WEB" versija. Lai arī šoreiz rasols un vīns katram bija jāgādā pašam, notika vairākas brīnišķīgas Taņas balles pie datora ekrāniem, un turpinām izrādi spēlēt arī šobrīd programmas "Latvijas Skolas soma" ietvaros.

Drošā distancē, bet tomēr teātrim tik svarīgajā klātienē pirmizrādes piedzīvoja Janas Jacukas "Baiļu rutīna", Arnitas Jaunsubrēnas "Vinils" un Andreja Jarovoja, Agates Bankavas un Artūra Čukura "Pazaudētās dziesmas". Tiešsaistē savukārt piedalījāmies starptautiskajā festivālā Postwest, tāpat notikuši divi atbalsta pasākumi Baltkrievijai sadarbībā ar KatlZ un Latvijas Nacionālo teātri. Facebook tiešraidēs kopā ar Janu Jacuku Rīta drosmes vingrošanā esam apkarojuši vīrusus un mājās palikšanas saīgumu, bet mierīgām vibrācijām un ceļojumam, nepametot mājas, izveidota audio sajūtu izrāde "Jums ir apdegušas ausis", kas jebkurā brīdī pieejama mūsu jaunajā skaistajā mājaslapā.

Sezona turpinās, un jau pavisam drīz tiešsaistē gaidāms pirmais 2021. gada jaundarbs pēc Aleksandra Čaka stāsta “Krēsls” motīviem. Jauni apstākļi nes arī jaunas radošas idejas un atgādina, ka māksla ir nemitīga robežu šķērsošana. No sirds – paldies par kopā būšanu! Būsim atbildīgi, saudzēsim sevi un apkārtējos un baudīsim teātri. Tikšanās vieta paliek nemainīga.

Jūsu Ģertrūdes ielas teātris: Andrejs, Dina, Eva, Evija, Maija, Normunds