Jaunumi

ĢIT viesizrāde 'BODY OF DREAMS' no Tallinas radošās telpas elektron.art

13. un 14. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī viesosies latviešu izcelsmes Igaunijas mākslinieces Rūtas Ronjas Pakalnes un Lauras Kvelsteinas kopdarbs "BODY OF DREAMS", kas nupat saņēmis Igaunijas Teātra balvas nomināciju kategorijā "Labākā dejas izrāde". 

Dejas izrāde "BODY OF DREAMS" no radošās telpas elektron.art Tallinā ir vizuāli-telpiska poēma, atbalsu un atmiņu konstelācija, strauji izzūdoša vizuālās informācijas kolekcija, kas ceļo caur labi zināmu un nepazīstamu teritoriju arhīviem. 

"Izrādes sākumpunkts ir jautājums: ja cilvēka ķermenis ir pieredzes, atmiņu un nodotās DNS kopums, tad no kurienes rodas viņa autentiskais ķermenis un vai ar ķermeni pietiek? Tas ir ceļojums uz sākumpunktu, vai drīzāk krustpunktu - uz vietu, kur dzimst kustība, uz vietu, kur ir mūžam mainīgās atmiņas saknes," stāsta izrādes autores un režisores – latviešu izcelsmes Igaunijas māksliniece Rūta Ronja Pakalne un Laura Kvelsteina. Izrādes dramaturģe Alisa Šnaidera piebilst, ka režisores pievērsušās arī jautājumiem, kā funkcionēt kā māksliniekam mūsdienu krīzes pasaulē, kā veidot saikni ar skatītājiem, kā radīt cerību, siltumu un drošību.

 
 

Baltijas neatkarīgo teātru iesizrādes ĢIT tiek rīkotas ar mērķi veidot un stiprināt sadarbību Baltijas mākslinieku starpā, kā arī Latvijas skatītājiem dot iespēju iepazīt skatuves mākslu kaimiņvalstīs. 3. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī būs skatāma arī lietuviešu režisora Artūra Areimas izrāde "PAR LABĀKU PASAULI", bet nākamajā dienā režisors Areima vadīs arī radošo darbnīcu Latvijas jaunajiem un topošajiem teātra režijas profesionāļiem. 

Baltijas neatkarīgo teātru viesizrādes Ģertrūdes ielas teātrī atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.