Jaunumi

ĢIT viesizrāde no Daugavpils teātra

31. maijā plkst.19.00 Ģertrūdes ielas teātrī viesosies Daugavpils teātris ar aizkustinošu stāstu par mātes un meitas attiecībām “Dzīve uz ledusskapja durvīm” (rež. M.Korsiets). Lomās - Jūlija Ļaha un Agnese Laicāne.

Izrāde vēstapar māti un meitu, kuras ikdienas skrējienā gandrīz nesatiekas, tāpēc visa viņu saziņa notiek ar zīmīšu starpniecību, kuras tiek atstātas uz ledusskapja durvīm. Ar katru dienu neizrunātā paliek aizvien vairāk, un tas krājas katras sirdī gluži kā zīmītes uz ledusskapja durvīm. Neziņa un bailes uzvirmo iepriekš šķietami bezrūpīgā sarakstē, kad abu dzīvē ienāk nelūgts viesis – mātes smagā slimība.

„Skatoties no malas uz abu varoņu attiecībām, ir sajūta, ka dažreiz trūkst viegla grūdiena, lai šie divi viens otru mīlošie cilvēki beidzot satiktos un abām tikļoti nepieciešamā saruna notiktu. Komunikācijas grūtības tuvu cilvēku starpā – tā ir aktuāla tēma, un ir svarīgi, ka varam runāt par to ar skatītājiem,” pārdomās dalās aktrise Agnese Laicāne, kura izrādē attēlo meitu Klēru.  

“Māra Korsieša mazās formas iestudējums "Dzīve uz ledusskapja durvīm" Daugavpils teātrī ir pieaugšanas stāsts, kuru caurstrāvo attālinātās komunikācijas aukstums un kuru skaudri paātrina mātes pēkšņā aiziešana no dzīves. Izrāde kā jauniešiem, tā pieaugušajiem kalpo kā sūrs atgādinājums, ka šis laiks ir vienīgais laiks, kas dots,” raksta teātra kritiķe Kitija Balcare.

Izrādes pamatā ir angļu rakstnieces Alises Kuiperes pirmais un uzreiz arī plašu popularitāti visā pasaulē ieguvušais romāns ar tādu pašu nosaukumu. Tikai dažu gadu laikā tas tika tulkots un izdots vairāk kā 20 valstīs. Latviešu valodā romāns Ineses Vīksnas tulkojumā iznāca 2010. gadā, savukārt 2012. gadā romāns izpelnījās 2. vietu Bērnu un jauniešu žūrijasvērtējumā 8. un 9. klašu vecuma grupā.

Iestudējuma “Dzīve uz ledusskapja durvīm” kostīmu mākslinieks un scenogrāfs ir Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs, dramatizējuma autori – Māris Korsiets, Egils Viļumovs. Izrāde paredzēta skatītājiem no 12 gadu vecuma.

BIĻETES>