Viss būs labi | Viens

Viss būs labi | Viens

VIENS
Horeogrāfe, izpildītāja: Gundega Rēdere
Konsultantes: Roberta Gailīte, Emanuēla Zvaigznīte
Mūzika: Jēkabs Rēders
Kostīms: Elīna Šteinberga
Gaismas: Jūlija Bondarenko, Dina Beināre

VISS BŪS LABI

Ideja, horeogrāfija un izpildījums: Jana Jacuka
Horeogrāfes asistente: Arina Buboviča

Norises vieta:

Ģertrūdes iela 101a, Ģertrūdes iela 101a,

Norises vieta

TUVĀKĀ IZRĀDE

Apraksts

Slēpt aprakstu

"Viens" un "Viss būs labi": divas laikmetīgās dejas solo izrādes vienā vakarā.



VIENS
Gundegas Rēderes solo darbs ar suģestējošu izpildītājas enerģijas lādiņu un nospriegotu klātbūtni aizved skatītājus ceļojumā no iekšpuses uz āru. Tiekšanās. Atzīšanās. Lūgšana. Ceļš uz uzticēšanos un satikšanos.

Izrāde tapusi projekta “Jauno maiņa” ietvaros, kas veidots, lai sekmētu teātra attīstību un atbalstītu jaunas skatuves mākslinieku paaudzes ienākšanu Latvijas teātrī.

VISS BŪS LABI
Izrāde “Viss būs labi” ir Janas Jacukas autobiogrāfisks stāsts par aizliegumiem, ar kuriem Jana saskārās bērnībā, un par to, kas notika katru reizi, kad tie tika pārkāpti. Tas ir stāsts par ģimeni un pieaugšanu, kas sākas ar spilgtu epizodi bērnībā un ved cauri trauslajām meitas un tēva attiecībām.

Izrāde tapusi projekta “Ārējais klimats / iekšējais laiks” ietvaros. “Ārējais klimats / iekšējais laiks” ir jauno latviešu laikmetīgas dejas mākslinieku darbu radīšanas un izrādīšanas platforma, ko rīko Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Dirty Deal Teatro. Projekta uzmanības centrā bija dejotāji un horeogrāfi, kuri 2018. gadā absolvēja Latvijas Kultūras akadēmiju un šobrīd ir jaunākā latviešu laikmetīgās dejas paaudze. Vairākiem jaunajiem autoriem tika piedāvāts realizēt savas radošās idejas kompaktā 20 minūšu formātā, iztiekot ar vienkāršiem tehniskajiem palīglīdzekļiem un galveno uzmanību veltot idejai vai stāstam. Ar jaunajām māksliniecēm procesa laikā kā mentores strādāja režisore un dramaturģe Anni Kleina (Helsinki), horeogrāfe Elīna Gediņa un projekta autore Laura Stašāne.