Jaunumi

Aicinām pieteikties skatuves mākslas domnīcai Baltic Current

Gētes institūts un Ģertrūdes ielas teātris sadarbībā ar teātra un laikmetīgās dejas platformu Sõltumatu Tantsu Lava (Igaunija) un Kauņas pilsētas kamerteātri (Lietuva) aicina pieteikties skatuves mākslas domnīcai Baltic Current, kas norisināsies Rīgā, Tallinā un Kauņā no 2022. gada augusta līdz 2023. gada februārim. Domnīcai var pieteikties līdz 2022. gada 10. aprīlim.

Par skatuves mākslas domnīcu Baltic Current
Domnīca Baltic Current ir platforma Baltijas skatuves mākslinieku jaunās paaudzes atbalstam, pieredzes apmaiņai un kopīgai jaunu zināšanu apguvei. Domnīcu veidos vairākas darbnīcas ar mērķi attīstīt māksliniecisko praksi un izpratni par šā brīža skatuves mākslas attīstību un virzību Baltijā, kā arī veicināt dalībnieku savstarpējo komunikāciju un sadarbību nākotnē. Darbnīcas notiks Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā, Sõltumatu Tantsu Lava Tallinā, Kauņas pilsētas kamerteātrī un festivālā Starting Point Kauņā.
Domnīcas laikā notiks četras tikšanās klātienē un divas – tiešsaistē. Darbnīcas veidotas tā, lai dalībnieki iegūtu un attīstītu zināšanas, savstarpēji sadarbojoties. Dalībniekus rosinās uzdrīkstēties un izaicināt sevi, kā arī palīdzēs attīstīt lietderīgus ieradumus un praksi, lai pilnveidotu savu personību un mākslinieka identitāti. Domnīcas procesu atbalstīs pieredzējuši skatuves mākslas profesionāļi. Darbnīcu laikā dalībnieki kopā izstrādās jaunu radošu projektu idejas, ko prezentēs domnīcas noslēgumā. Plašāka informācija par programmu un mentoriem tiks publicēta tuvākajā laikā.
Domnīcas programmas plāns
24.-27. augusts, 2022, Rīga – darbnīcas Ģertrūdes ielas teātrī. Fokuss: mākslinieciskās prakses veidošana, izturība un atbildība. Darbnīcas vadīs Eva Hartmane (Eva Hartmann, Berlīne), kura kā mentore darbojas kopš 2013. gada un strādā kolektīvā Gob Squad kā dramaturģe un producente. Plašāka informācija: evahartmanncoaching.wordpress.com un gobsquad.com.
22.-25. septembris, 2022, Kauņa – darbnīcas festivāla Starting Point laikā, kur satiekas jaunie mākslinieki, kas veido skatuves darbus gados jaunākajai auditorijai. Fokuss: prasme sniegt atgriezenisko saiti un vadīt profesionālu sarunu, festivāla loma skatuves mākslas ekoloģijā. Notiks arī tikšanās ar Lietuves skatuves mākslas nozares pārstāvjiem.
26. oktobris, 2022 – darbnīca tiešsaistē. Vada: Eva Hartmane.
23.-27. novembris, 2022, Tallina – darbnīcas Sõltumatu Tantsu Lava. Fokuss: skatuves mākslas darba veidošanas stratēģijas, kopradē un procesā balstīta mākslas darba tapšanas process. Notiks arī tikšanās ar Igaunijas skatuves mākslas nozares pārstāvjiem. Mentori: apvienības andcompany&Co mākslinieki, kuri ir vieni no vadošajiem Eiropas laikmetīgā teātra ainā. Plašāka informācija: andco.de/en.
11. janvāris, 2023 – darbnīca tiešsaistē. Vada: Eva Hartmane.
9.-12. februāris, 2023, Rīga – darbnīcas Ģertrūdes ielas teātrī. Fokuss: ideju prezentācijas, pičošanas sesija starptautiskai profesionāļu auditorijai. Darbnīcas vada Eva Hartmane.
Dalībnieki
Domnīcai Baltic Current var pieteikties Baltijas valstu skatuves mākslinieki vecumā līdz 35 gadiem ar vismaz 2 gadu profesionālo pieredzi laikmetīgās mākslas jomā. Aicinām dažādu radošo profesiju pārstāvjus – tostarp režisorus, aktierus un performerus, dejotājus, horeogrāfus, komponistus, scenogrāfus, lugu un tekstu autorus, dramaturgus, producentus, u.c. Dalībnieku atlasi veiks domnīcas organizatori.
Mēs iestājamies par dažādību, vienlīdzību un iekļaujošu vidi, tādēļ un aicinām pieteikties jebkuras izcelsmes māksliniekus, kas dzīvo kādā no Baltijas valstīm.
Dalības maksa
Dalība domnīcā ir bez maksas, taču dalībniekiem pašiem jāsedz ceļa un ēdienreižu izdevumi, dodoties uz darbnīcām klātienē kādā no pilsētām. Nepieciešamības gadījumā organizatori atbalstīs individuālu finansējuma iegūšanu šo izdevumu segšanai.
Izmitināšanu ārzemēs domnīcas dalībniekiem nodrošinās organizatori.
Svarīgi!
Domnīcas dalībniekiem jāpiedalās visās darbnīcās. Darba valoda – angļu, tāpēc angļu valodas zināšanas ir obligātas.
Kā pieteikties?
Dodieties uz pieteikuma anketu, izmantojot zemāk esošo saiti. Veidlapā jums būs jānorāda saite uz savu CV un portfolio, kā arī jāizpilda motivācijas pamatojums dalībai domnīcā. Pieteikums jāiesniedz angļu valodā.

PIETEIKŠANĀS SAITE

Domnīcai var pieteikties līdz 10. aprīlim. Rezultāti tiks izziņoti 22. aprīlī.

Organizatori: Ģertrūdes ielas teātris un Gētes institūts Rīgā. Partneri:  Sõltumatu Tantsu Lava un Kauņas pilsētas teātris