Jaunumi

Aicinām piedalīties Barbaras Lehtnas izrādē "Nu kurš mani beigās atcerēsies?"

Aicinām pieteikties cilvēkus, kuri ir ieinteresēti piedalīties Barbaras Lehtnas eksperimentā-izrādē "Nu kurš mani beigās atcerēsies?".

Izrādē “Nu kurš mani beigās atcerēsies” Barbara pēta, kā kolektīvā rīcībspēja var tikt dalīta svešinieku starpā, piedāvājot nepazīstamiem cilvēkiem kļūt par viņas identitātes glabātājiem. Pēc pieteikumiem atlasītie cilvēki tiks aicināti uz stundu ilgu tikšanos, kuras laikā Barbara mēģinās darīt visu, lai viņi Barbaru atcerētos pēc iespējas ilgāk. Cilvēki, kuri būs tikušies ar Barbaru, pēc tam piedalīsies izrādēs un uz skatuves mēģinās izspēlēt un prezentēt Barbaras Lehtnas identitāti .

Piesakoties jāņem vērā:
• nepieciešamas angļu valodas prasmes vismaz sarunvalodas līmenī;
• jāatvēl 1h 30 min, lai tiktos ar Barbaru laika posmā no 13. līdz 16. aprīlim;
• jābūt vēlmei un gatavībai piedalīties vienā publiskā izrādē Ģertrūdes ielas teātrī kādā no datumiem – 21., 22., 23. aprīlī plkst. 19.00.
Pieteikties var līdz 7. aprīlim, rakstot uz evija@git.lv.
Piesakoties gaidīsim šādu informāciju: vārds, vecums, dzimte (gender), kāpēc vēlies piedalīties projektā. 

Pieteikties aicināti skatuves mākslas neprofesionāļi. 

Barbara Lehtna (Igaunija) kā māksliniece strādā jau astoņus gadus, no kuriem pēdējos piecus veltījusi savu darbu veidošanai. 2021. gadā viņa ieguvusi maģistra grādu performatīvās prakses specialitātē ArtEZ Mākslas universitātē Nīderlandē, kur pētīja ētikas, rīcībspējas un kvīru jautājumus līdzdalīgās performances kontekstā. Barbara interesējas par skatuves mākslas žanru sapludināšanu un iespējām veicināt izmaiņas apkārtējā sabiedrībā un jau ilgstoši pēta personīgās atmiņas un pieredzes stāstus, radošo praksi balstot stāstu stāstīšanas (storytelling) tehnikā.

Izrāde tiek veidota, Ģertrūdes ielas teātrim sadarbojoties ar Paides teātri (Igaunija).
Atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds, Igaunijas Kultūras fonds, Nordic culture point.