Jaunumi

10. decembrī laikmetīgās dejas pirmizrāde 'PRETPOLI'

Sestdien, 10.decembrī, plkst. 16:00 Ģertrūdes ielas teātrī notiks laikmetīgās dejas izrādes PRETPOLI pirmizrāde (ar atkārtotu izrādi plkst. 19:00).

Laikmetīgās dejas izrāde PRETPOLI apspēlē mediju ietekmi uz cilvēka pasaules uztveri, vērtībām un viedokli par sabiedrībā notiekošo. Arvien vairāk mediju telpā redzamais atainojums nesaskan ar pilnīgo, niansēto dzīves realitāti. Informācijas telpa ir piesātināta, tajā ir grūti orientēties. Ir novērojama plaša viltus ziņu izplatība, manipulatīva faktu interpretācija un sazvērestības teorijas. Cilvēki nereti uzticas sociālajos tīklos rakstītajam un dalās ar to, nepārbaudot avota izcelsmi. Vērojot mediju telpu ir ļoti spilgti redzams, kā vienus un tos pašus notikumus, bildes, video un informāciju var pasniegt pretēji, novirzot sarunu sev labvēlīgā gultnē.

Izrādes dejotāji un horeogrāfi iemiesos trīs ideoloģiskus tēlus, kuri savstarpēji komunicējot publiskajā telpā, centīsies pierādīt savu taisnību. Izpildītāji metīsies cīņas laukumā, kurā notiek kā viedokļu, tā ķermeņu sadursme. Mākslinieki aicina skatītājus pieredzēt, trīs ideju konfliktu debašu šova arēnā, kurā radītais priekštats ir spēcīgāks par informācijas saturu. Ķermeņu savstarpējā mijiedarbībā radītais haoss būs vide, kurā tikai skaļākā balss tiks sadzirdēta. Manipulācija, oponentu argumentu sagrozīšana un nepatiesas informācijas sniegšana būs atļautie ieroči virsrokas gūšanai šajā debašu cīņā.

Horeogrāfi un dejotāji: Sabīne Neilande, Aigars Larionovs, Nauris Miķelis Goba
Gaismu mākslinieks: Niks Cipruss 
Mūzikas autors: Andris Jeziks
Producente: Anna Niedola
Pirmizrāde: 10/12/2022

Izrādes ilgums: 50 minūtes

Izrāde tapusi ar Rīgas Domes finansiālu atbalstu, sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri un Horeogrāfu Asociāciju.