Jaunumi

Līdz 10. decembra vakaram internetā iespējams noskatīties izrādi 'Āda'

Televīzijas pirmizrādi raidījumā "Teātris.zip" piedzīvojusi ĢIT izrāde "Āda". Ingas Gailes lugas “Āda” iestudējums ir visilgāk spēlētā izrāde Ģertrūdes ielas teātrī. Tā ir repertuārā jau 11 gadus. Tā ir poētiska izrāde par Ādamu un Ievu, kuru ceļš uz saprašanos un kopīgu laimi nav rozēm kaisīts. Urbānās mūsdienu jauna vīrieša un jaunas sievietes attiecības te sadzīvo ar bībeliskiem motīviem. 

Sākotnēji izrāde bija par ļoti jauniem cilvēkiem, kas satiekas, iemīlas un nespēj nosargāt savu mīlestību. Taču ieraksta brīdī pēc vienpadsmit gadiem akcenti ir mainījušies, un Ivara Krasta un Antas Aizupes varoņu savstarpējos sarežģījumus nosaka abu pieredze.

Teātra kritiķe Zane Radzobe: ““Āda”, kādu to izspēlē Anta Aizupe un Ivars Krasts, ir par mīlestību – tās rašanos, ietriekšanos dzīvē un dzīves pretsitienu. Zināmā mērā tā ir izrāde par sieviešu un vīriešu atšķirīgo skatījumu uz attiecībām, un kā tāda – arī ļoti asprātīga. Situācijas un teksti ir līdz sāpēm pazīstami, un aktieri izspēlējas uz nebēdu – sirsnīgi, godīgi, pašironiski, nelaižot garām iespēju demonstrēt vienas otras dzīvē tik traģiskas situācijas komismu mūžības priekšā. Tā ir izrāde par to, ko nozīmē dzīvot bez ādas, citiem vārdiem – bez barjeras starp tevi un pasauli –, ko nozīmē ādu uzaudzēt.”

Izrādes režisors Andrejs Jarovojs, māksliniece Ieva Veita, mūzika – Jānis Burmeisters.

Raidījumā "Teātris.zip" par šo skatuves darbu vairāk stāsta Andrejs Jarovojs, Anta Aizupe un Ģertrūdes ielas teātra producente Maija Pavlova. Saruna skatāma un lasāma šeit.

Izrāde skatāma šeit līdz 10. decembrim plkst. 21.40. 

"Teātris.ZIP" raidījumu ciklu atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds