Jaunumi

ĢIT viesizrāde 'Par labāku pasauli' no Artūra Areimas teātra (LT)

3. aprīlī ĢIT viesosies Artūra Areimas teātra iestudējums "Par labāku pasauli", kura pamatā ir pazīstamā vācu dramaturga Rolanda Šimmelfenniga luga.

"Par labāku pasauli" ir fantastisks stāsts, kas aicina skatītāju paraudzīties uz cilvēces mūsdienu sociālo un psiholoģisko realitāti un saskarties ar cilvēka bezatbildības iespējamām sekām. Rolanda Šimmelfenniga lugas "Par labāku pasauli" galvenā tēma ir cilvēka identitātes krīze militāro konfliktu un vides problēmu kontekstā. Režisors Artūras Areima izrādē attīsta ideju, ka cilvēkam jāmeklē dziļāka saikne ar dabu, jāskatās uz to nevis no iznīcināšanas, bet no saglabāšanas perspektīvas, jāuztver sevi kā tās daļu, nevis noteiktas teritorijas īpašnieku.

Izrāde "Par labāku pasauli", kas saņēmusi Lietuvas augstākās teātra balvas "Skatuves zelta krusts" nomināciju kategorijā "Labākā videogrāfija", Ģertrūdes ielas teātrī būs skatāma 3. aprīlī plkst. 19.00 – lietuviešu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

VAIRĀK INFO >

 

 

Izrādes "Par labāku pasauli" režisors Artūras Areima ir viens no interesantākajiem Lietuvas jaunās paaudzes teātra māksliniekiem, kurš pazīstams arī Latvijas skatītājiem – viņa iestudējums "Kā kļūt nelaimīgam?" nupat piedzīvojis pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī. Artūras Areima ir Eiropas balvas “Jaunā teātra realitāte” kandidāts un režisora izrādes guvušas ievērību mākslas festivālos Eiropā, Dienvidkorejā un Ķīnā. Artūra Areimas pētniecības lauks ir eksistenciālie jautājumi –  radoša un cilvēciskā neatkarība.  Aktieris viņa izrādē ir vienlīdz svarīgs ar tehnoloģiju izmantošanu, radot apstākļus arī kinematogrāfiskai aktiermeistarībai. Dumpīga mākslinieka pozīcija, dažādu mediju valodu sapludināšana aktuālā situācijas deklamācijā ir veids, kā režisors atklāj emocijas un rada pārdzīvojumu teātrī.

4. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī režisors Artūras Areima vadīs arī radošo darbnīcu Latvijas jaunajiem un topošajiem teātra režijas profesionāļiem. Baltijas neatkarīgo teātru viesizrādes Ģertrūdes ielas teātrī atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

BIĻETES >