POSTWEST

Starpkultūru festivāls Postwest iecerēts kā loga atvēršana uz austrumiem un iespēja māksliniekiem brīvi runāt caur saviem darbiem. Kopā ar partneru teātriem no Austrumeiropas, kas reflektē par sociāli politiskām tēmām, tiek iestudētas jaunas izrādes, kas izaicina šķietamo Austrumu un Rietumu konfliktu, pārskata stereotipus un pieņēmumus. Vai kopīgs kultūras mantojums rada līdzīgu vēsturisko apziņu? Vai ar tik plašu valstu un to identitāšu dažādību iespējams domāt par kopīgu nākotni? Kā mēs redzam spēcīgu pilsonisku sabiedrību, solidaritāti, demokrātiju, nākotnei svarīgas vērtības? Kā mēs, teātra veidotāji, laikā, kad robežas slēgtas globālā līmenī, varam turpināt veidot un attīstīt ilgtermiņa sadarbības tīklus, lai mākslinieki varētu meklēt atbildes uz šobrīd aktuāliem jautājumiem. 

Ģertrūdes ielas teātris sadarbībā ar Vācijas teātri Volksbühne festivālā piedāvāja tiešsaistes izrādi "Taņas dzimšanas diena. Berlīne". Izrādes "Taņas dzimšanas diena. Berlīne" ieraksts pieejams šeit. Vairāk par festivālu Postwest var uzzināt šeit

Izrāde “Taņas dzimšanas diena. Berlīne” iestudēta ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latvijai – 100” finansiālu atbalstu.
Festivāls Postwest īstenots ar teātra Volksbühne un Vācijas Federālā Kultūras fonda (Kulturstiftung des Bundes) finansiālu atbalstu.